آب نارگیل
آب نارگیل ,آب نارگیل چه رنگی است,آب نارگیل در بارداری,آب نارگیل برای مو,اب نارگیل برای نوزاد,آب نارگیل برای پوست,آب نارگیل برای نوزادان
توضیحاتی در مورد آب نارگیل
نارگیل (نام علمی: Cocos nucifera) از اعضاء خانواده نخلیان (Arecaceae) است و تنها گونهای است که در سرده نارگیل (Cocos) طبقهبندی میگردد. واژه نارگیل از واژه «انارگیل» سانسکریت وارد پارسی شده و در زبان پارسی میانه به آن گوچ هندوک میگفتند که این واژه از زبان پارسی میانه وارد زبان عربی شده و به صورت جوز الهند معرب شده است. واژه نارگیل به میوه نخل نارگیل اشاره دارددر این مطلب از سایت جسارت در مورد آب نارگیل صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
خاستگاه میوه نارگیل
خاستگاه این گیاه یکی از موضوعات مورد بحث است بعضی از کارشناسان معتقدند نارگیل یکی از گیاهان بومی شبه جزیره آسیای جنوب شرقی است درحالیکه برخی دیگر شمال شرقی آمریکای جنوبی را خاستگاه این گیاه میدانند. فسیلهای بدست آمده در نیوزیلند نشان میدهد در حدود ۱۵ میلیون سال پیش گیاهان کوچکی شبیه نارگیل در این ناحیه رویش میکردند. حتی سنگوارههای قدیمی تر که در راجستان در هند کشف شدهاند علیرغم خاستگاه نارگیلها، در بیشتر این مناطق گرمسیری بخصوص درطول خطوط ساحلی استوایی پراکنده هستند. چون میوه نارگیل سبک و شناور است این گیاه به آسانی توسط جریانات دریایی تا مسافتهای طولانی حمل میشود. نخل نارگیل در خاکهای ماسهای و نمکدار و در مناطق دارای نور خورشید فراوان و بارندگیهای منظم (سالانه ۱۰۰–۷۵ سانتیمتر) رشد میکنند بنابراین علت تجمع این گیاه در نواحی کرانهای تا حدی مشخص میشود. میوههایی که از دریا در نواحی شمالی مثل نروژ جمعآوری شدهاند بسیار زیستا بوده و سپس تحت شرایط مناسب مذکور رشد نمودهاند. از این رو نارگیل در جزایر هاوایی یک پلی نزی وارداتی قلمداد میشود که ابتدا دریانوردان پلینزیایی آنها را از سرزمینهای مادریشان در اقیانوس آرام جنوبی به این جزایر آوردند. این گیاه به سمت آب خم میشود و هر چه بیشتر رشد میکند، بیشتر خم میشود در نتیجه، خشک میوه آن توسط آب دریا به اطراف پراکنده میشود. پوست سبک این میوه باعث میشود روی سطح آب شناور گردد. وقتی میوه نارگیل بهوسیله آب دریا به ساحل برده شد، در طی یک الی دو ماه شروع به سبز کردن برگ کرده سپس تعداد زیادی ریشه بلند درمیآورد. این ریشههای بلند محکم به درختهای در حال رشد میچسبند و در مقابل باد تند ساحلی مقاومت میکنند.
ارزش غذایی نارگیل
یک عدد نارگیل اندازه متوسط حاوی وزنی در حدود ۳۹۷ گرم با ۱۴۰۵ کالری است. در صورتیکه این میوه را به تکه های ۵ سانتی متری برش دهید، هر تکه مصرفی ۱۵۹ کالری دارد. کل چربی موجود در یک نارگیل در حدود ۱۳۳ گرم است. هر تکه ۵ سانتی متری تقریبا ۱۵ گرم چربی کل داشته که ۱۳ گرم آن چربی اشباع شده است. براساس انجمن قلب امریکا، در صورت پیروی از یک رژیم غذایی روزانه با ۲۰۰۰ کالری، می توانید ۷۸ گرم چربی در روز استفاده کنید، اما بیشتر از ۱۶ گرم از این چربی ها نباید اشباع شده باشد. با توجه به اینکه نارگیل حاوی میزان بالایی چربی اشباع شده است، بنابراین دریافت نارگیل را به قسمت های کوچکی در یک رژیم غذایی متعادل محدود کنید.
همه چیز در مورد آب نارگیل
برخلاف سایر میوهها که آب آنها از فشرده شدن آنها به دست میآید، آب نارگیل مایعی غلیظ در وسط میوهی آن است که بیشترین حد آن در نارگیل نرسیده و سبز وجود دارد. این آب میوه امروزه از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است نه تنها به خاطر طعم و مزه منحصربهفرد آن بلکه به دلیل ترکیبات مغذی و فواید بیمثل و مانند آن برای سلامتی . هر نارگیل حاوی 200 تا 1000 میلیلیتر آب است. خب مسلماً هرچه اندازه این نارگیل بزرگتر باشد حجم مایع درون آن نیز بیشتر است. نارگیل یکی از غنیترین منابع خوراکی برای الکترولیتها، کلر، پتاسیم و منیزیم است که البته مقداری هم شکر، سدیم و پروتئین دارد. محتوای بالای پتاسیم این میوه آن را به یکی از محافظان قلب و فشارخون تبدیل کرده است. آب نارگیل همچنین حاوی فیبرمحلول، منگنز، کلسیم، ریبوفلاوین و ویتامین C است .
آب نارگیل و کاهش وزن
برخلاف خود نارگیل، محتوای چربی آب نارگیل واقعاً کم است؛ بنابراین شما قادر خواهید بود مقادیر بالایی از آن را بدون نگرانی از اضافهوزن و چاق شدن مصرف کنید. هر لیوان آب نارگیل چیزی حدود 50 کیلوکالری انرژی دارد. یکی دیگر از مزایای آب نارگیل برای کاهش وزن توانایی آن در کاهش اشتهاست. محتوای تغذیهای غنی آب نارگیل احساس سیری به فرد داده و مانع پرخوری میشود.
آب نارگیل و زخم معده
اگر شما هم فردی مبتلا به زخم معده و درد معده هستید، برای یکبار هم که شده آب نارگیل را برای آرام کردن معدهتان امتحان کنید. مخصوصاً برای افرادی که به طور مکرر احساس تهوع و استفراغ دارند. آب نارگیل با دارا بودن سطح قابلتوجهی از الکترولیتها و آنتیاکسیدانها نقش قابلتوجهی در پاکسازی و تسکین درد معده بر عهده دارد.
آب نارگیل و فشارخون
یکی از دلایل شایع بیماری فشارخون عدم تنظیم سطح الکترولیتها در خون است. از آنجایی که آب نارگیل حاوی تمام الکترولیتها و آن هم در سطح مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است میتواند کاهنده خطر فشارخون باشد. از طرفی محتوای بالای منیزیم و پتاسیم آن را به یک نوشیدنی موثر در درمان فشارخون تبدیل کرده است. فراموش نکنید بهترین زمان مصرف برای رسیدن به این خواص آب نارگیل نوشیدن یک لیوان از آن در صبح و با معده خالی است.مصرف منظم آب نارگیل به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی و داشتن مقدار غنی از ویتامینهای گروه B و پتاسیم، میتواند میزان فشارخون را بیش از ۷۰ درصد کاهش دهد. آب نارگیل به دلیل تازگی که دارد یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار به حساب میآید. آب این میوه شامل الکترولیتهای طبیعی است که جایگزین مایعات از دست رفته بدن میشوند. استفاده از شیرنارگیل برای دفع سنگ کلیه مفید است. در شیر نارگیل که با رسیدن میوه کاهش مییابد، آنزیمها و اسید آمینههای مختلفی وجود دارد به گزارش هلث نیوز، آب نارگیل شامل ۹۴ درصد آب و دارای کالری پایین و سرشار از ویتامینهای گروه B، پتاسیم، انواع آنزیمها، آمینو اسید و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی در بدن است. براساس گزارش سایت پاتوق ۹۸، مطالعات انجام شده در مورد این میوه نشان میدهد افرادی که دارای فشار خون بالا هستند در صورت مصرف منظم آب نارگیل، فشار خونشان تا ۷۱ درصد پایین میآید. میزان پتاسیم موجود در آب نارگیل در مقایسه با نوشیدنیهای انرژی زا بیشتر از میزان سدیم آن است. پتاسیم یک ماده معدنی اساسی جهت کاهش و تنظیم فشار خون و کارکرد درست قلب به شمار میرود. به گفته محققان نوشیدن آب خالص نارگیل فاقد شکر، خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد.
آب نارگیل برای پوست
برای افرادی که مبتلا به آکنه و سایر جوشهای پوستی هستند، نوشیدن آب نارگیل و همچنین آغشته کردن آن به پوست صورت میتواند راهکار مناسبی باشد. آب درون نارگیل به راحتی به پوست صورت نفوذ میکند و به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتیاکسیدانی، پوست را در مقابل رادیکالهای آزاد و عفونتهای باکتریایی محافظت میکند. روغن موجود در آب نارگیل همچنین آن را به یک مرطوبکننده برای پوست تبدیل میکند. به همین خاطر است که بر روی بستهبندی خیلی از وسایل آرایشی بهداشتی مانند کرمها و شامپوها و صابونها از نارگیل نام برده شده است. علاوه بر اینها آب نارگیل در درمان بیماریهایی مثل لکههای پوستی، سلولیت و اگزما نقش قابلتوجهی بر عهده دارد
خواص نارگیل
منیزیوم موجود در گوشت نارگیل به بهبود متابولیسم بدن کمک میکند. از اندام های حیاتی مانند کبد محافظت میکند. منبع غنی از تمام مواد معدنی مورد نیاز سلامت بدن است. سرشار از ویتامین B است. باعث لاغری سریع میشود. باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود. پتاسیم و انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند. چربی های اشباع شده طبیعی و سالم دارد. به تولید گلبول های قرمز کمک میکند. گوشت نارگیل حاوی آنتی اکسیدان زیادی است. گوشت نارگیل باعث سلامت استخوان ها میشود. گوشت نارگیل سرشار از فیبر طبیعی است.
آب نارگیل در بارداری
آب درون نارگیل یکی از بهترین توصیهها در دوران بارداری و برای خلاصی از یبوست دوران بارداری، سوزش سردل و سوءهاضمه است. همچنین اسید لوریک موجود در آب نارگیل تأثیرات ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدویروسی قابلتوجهی دارد و این ویژگیها آن را به یک تقویتکننده سیستم ایمنی تبدیل کرده است.
سلامتی کلیه ها با آب نارگیل
آب درون نارگیل تازه همچنین تأثیرات قدرتمندی در سلامتی کلیهها دارد. محتوای بالای مواد معدنی، پتاسیم و منیزیم آن را به یک ترکیب درمانی مهم برای مبتلایان به سنگ کلیه تبدیل کرده است. این نوشیدنی همچنین به عنوان یک مدر عمل میکند و با افزایش جریان خون به سمت کلیهها حجم ادرار را افزایش میدهد. به همین خاطر است که خیلی از متخصصین کلیه و مجاری ادرار مصرف روزانه آب نارگیل را به عنوان یک کمک درمان سنگ کلیه توصیه میکنند.
خواص آب نارگیل
* آب درون نارگیل (مایع داخل میوه نارگیل) یکی از نوشیدنیهای مغذی، نشاط آور و انرژیزای طبیعی با ارزش غذایی بالا است. * این نوشیدنی برای رفع عطش در روزهای گرم تابستان بسیار مفید است. در فصل تابستان بدن انسان به دلیل تعریق زیاد، مقدار قابل توجهی آب از دست میدهد و آب نارگیل به دلیل دارا بودن «الکترولیت پتاسیم» و تأمین ترکیب الکترولیتی در مایعات بدن، نوشیدنی سودمندی برای رفع تشنگی است. * آب نارگیل همچنین به کاهش وزن کمک میکند، احساس گرسنگی را کاهش میدهد و فرد پس از نوشیدن آن، احساس سیری میکند. * این نوشیدنی همچنین تأثیر مفید در کنترل میزان قند خون دارد و از این جهت انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی است. * آب نارگیل سرشار از ریزمغذیهای ضروری برای بدن همچون ویتامین ب کمپلکس، آمینواسیدها، آنزیمها و ویتامین C است. * شیر نارگیل نشانههای بسیاری از بیماریها از جمله گلودرد و زخم معده را تسکین میدهد.
شیر نارگیل و سنگ کلیه
نتایج به دست آمده از یک تحقیق نشان میدهد استفاده از شیرنارگیل برای دفع سنگ کلیه مفید است. در شیر نارگیل که با رسیدن میوه کاهش مییابد، آنزیمها و اسید آمینههای مختلفی وجود دارد. گوشت سفید میوه نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و شیر آن کمی گرم و مرطوب است. آب نارگیل به دلیل داشتن املاح و مواد معدنی مهم شامل پتاسیم و منیزیم، خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهد. به همین دلیل پزشکان به افرادی که کلیههای سنگساز دارند توصیه میکنند تا برای کوچک کردن سنگهای کلیه و دفع راحت آنها از این نوشیدنی استفاده کنند.
آب نارگیل برای پوست چرب
به گزارش سایت انگلیسی وانیندیا، آب نارگیل به ویژه برای پوستهای چرب مفید است. از آنجا که حاوی سیتوکینینها است، روند پیری پوست را تنظیم میکند و کاربرد منظم آن به همراه آب لیمو بر روی پوست میدان انعطاف پذیری پوست را افزایش داده و از سفت شدن آن جلوگیری میکند. نوشیدن روزانه آب نارگیل گردش خون را تقویت میکند که حاصل آن افزایش شفافیت پوست و از بین بردن نشانههای خستگی و استرس است. بر اساس این گزارش، آب نارگیل همچنین به ترمیم زخمها کمک میکند. زخمها را با آب نارگیل شست و شو دهید و بگذارید تا روی پوست شما به تدریج خشک شود. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید و سپس با آب سرد محل زخم را بشویید. علاوه بر اینها، اگر آب نارگیل را با آب داخل وان برای حمام کردن ترکیب کنید، مانع از بروز عفونتهای قارچی به ویژه در فصل زمستان میشود. همچنین با ترکیب آب نارگیل با صابون یا لوسیون بدن میتوانید پوست را دائماً مرطوب نگه داشته و در تمام روز از تشعشعات در امان نگه دارید. نتایج درمان پوست با آب نارگیل برخلاف سایر روشها به سرعت بروز میکند.
آب نارگیل برای گرفتگی عضلانی
گرفتگی عضلانی میتواند به دلایل زیادی اتفاقبیفتد و آبنارگیل به کاهش این ناراحتی کمکمیکند. با استناد به مطالعات، کمبود پتاسیم میتواند باعث اسپاسم عضلانی شود. یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم، تضمینمیکند که عضلات شما در شرایط عالی بمانند. تمرینکردن بیش ازحد نیز میتواند باعث گرفتگی عضله شود که میتواند با مصرف الکترولیتها بهترشود. آب نارگیل که آب و پتاسیم از دسترفته را جبرانمیکند، میتواند جایگزین مناسبی برای هر نوع نوشیدنی انرژیزا باشد.
آب نارگیل برای اسهال
آبنارگیل، مایعی ضروری برای افراد مبتلا به اسهال است. آبنارگیل با جایگزینکردن مایع از دسترفته دستگاه گوارش، از بستریشدن جلوگیریمیکند. جالب است که این مایع ساده، اسمولاریته بالاتری نسبت به محلول ORS تجویزی سازمان سلامت جهانی دارند و این بهدلیل وجود ترکیبات شیمیایی ضروری مانند اسیدهای آمینه، مواد معدنی، آنزیمها و اسیدهای چرب است. آبنارگیل بهدلیل داشتن سدیم و کلرید پایین و قند و اسیدهای آمینه بالا، یک جایگزین مایع متعادل برای اسهال است.
آب نارگیل و سم زدایی
همه ما میدانیم سمزدایی یک فرآیند مهم برای عملکرد درست بدن است. این فرآیند به بیرونرفتن مواد مضر از اندامهای ما کمککرده و ما را از درون و بیرون سالممیکند. اما میدانستید کمآبی بدن نیز در ایجاد سم در بدن نقشدارد؟ بله، نقشدارد، زیرا آبرسانی ناکافی مانع عملکرد اندامهای سمزدا- کلیهها و کبد- شده و باعث تجمع سموم در بدن ما میشود. چه کاری میتوانیم انجامدهیم؟ راهحل آسان است. هیدراته بمانید. و چه چیزی بهتر از آبنارگیل محبوبمان میتواند جایگزینی برای آبرسانی باشد؟ بدن ما، در صورت داشتن همه مواد مغذی و آبرسانی لازم، قادر به پاکسازی و سمزدایی خود است، و آبنارگیل دارای همه مواد مغذی لازم مانند سدیم و پتاسیم است.